glosstalk

dinsdag 28 september 2010

cupcake recept



in alle soorten en maten , smaken en geuren ze zijn er hoor DE CUPCAKES. je kan het zo gek niet bedenken of het is er de 1 met alle kleuren van de regenboog de ander in een hamburgerformaat (zie foto) en weer een ander met kitsch kleuren! ze zijn lekker en leuk en ze behoren zeker tot 1 van mijn favorits van nu!  je kan ze natuurlijk bij een restaurant eten maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te bakken daarom heb ik voor jullie een lekker recept van het internet afgehaald zodat jullie je ook lekker kunnen uitleven met deze snoeperij!
Het recept;
In de Winter Wonder cupcake zitten super veel smaken. Zo proef je wortels, nootjes en speculaas. Zie hieronder de ingrediënten en de bereidingswijze om ook zulke heerlijke Winter Wonder cupcakes te maken. Kwijl…


-

De ingrediënten (voor 12 cupcakes)
  • 150 gram bloem
  • één theelepel bakpoeder
  • één theelepel zout
  • één theelepel speculaas kruiden
  • 120 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • twee eieren
  • 60 gram walnoten
  • 125 gram geraspte worteltjes
We gaan eerst de cakejes maken, dus pak er een grote kom bij en zorg dat je de lichtbruine basterdsuiker klaar hebt staan. Vergeet niet de oven voor te verwarmen op 180 graden. Gooi de suiker in de kom. Mix de 150 gram bloem, één theelepel bakpoeder en de theelepel met zout door elkaar en gooi dit ook in de kom. Het handigst is om van tevoren een zak met wortels te kopen die al geraspt zijn, wel zo makkelijk natuurlijk! Snijdt de walnooten in kleine stukjes, zodat het net kruimels zijn. Stop dit ook in het kommetje en ga lekker mixen. Wanneer het een geheel vormt stop je dit in de cupcake vormpjes en laat je het in de oven bakken. Doe niet te veel in het cake vormpje want de cakejes moeten ook een beetje kunnen rijzen. Laat de cakejes 20 tot 25 minuten bakken. Laat de cakejes even afkoelen en dan gaan we beginnen aan de topping

De topping
  • 250 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • vier theelepels koek en speculaaskruiden
  • vanillepoeder
  • chocoladespikkels
  • spuitzak
Pak een bak en zorg dat de boter lekker zacht is. Stop de 250 gram boter in de bak en mix deze met de 500 gram poedersuiker, vier theelepels koek en speculaaskruiden en de vanillepoeder. Zorg dat de topping lekker dik wordt. Wanneer de topping lekker dik is, stop je het in een spuitzak. Deze spuitzak kun je kopen bij de Blokker, Hema en ga zo maar door.
Pak dan de cupcakes erbij en maak met de spuitzak rondjes over de cupcakes. Om de cupcakes af te maken gooi je er nog wat chocolade spikkels over heen voor een leuk detail. Ook kan je eventueel een van de overgebleven nootjes gebruiken in plaats van de chocoladespikkels. Dan is het smullen geblazen!

ik hoop dat het lukt!
lots of love, ava

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

i love reacties!
laat je er eentje achter?
xoxo